HAKKIMIZDA

KURUMSAL   HAKKIMIZDA

Vizyonumuz
Yıllar sonra kütüphanelerde yer almaya devam edecek eserler basmak; yazar ve yayınevleriyle birlikte kitabın üçüncü ayağı olarak matbaamızın adını geleceğe taşımak.

Misyonumuz
Kalıcı ticari ilişkiler kurmak ve kitap sever kimseler olarak kaliteli ürünler üretmek. 

Tarihçemiz
1994 yılında (2001'de limited şirket olduk) ajans-matbaa olarak sektöre ilk adımlarımızı atmamızın üzerinden kısa bir zaman geçti. Kısa çünkü tarihçemiz ibaresindeki tarih kavramı açısından bu sürenin ne kadar kısa olduğunu biliyoruz. Ancak bu süreçte gerek kültürümüz gerekse de tecrübe birikimimizle basım sektöründe müstesna bir yer edinmeye özen gösterdik. Çünkü hiçbir iş özensiz yapılmamalıdır ancak kitap işi için ayrı bir özen her zaman gerekir. Yıllarca değişik renk kombinasyonlarına alışan gözlerimiz -bir açıklaması yoksa eğer- uygunsuz bir detaya takılınca, aman bu bizim işimiz değil demek ucuzluğuna kaçmadık hiç… Müşterimizi aradık ve bilgilendirdik. İşin daha iyi olmasını sağlayacak öneriler getirdik.
Bizim kısacık tarihçemizdeki yaklaşımımızı; kaliteli ürün üretmek; iyi ilişkiler kurmak (karşılıksız nezaket ve güler yüz), hatasını kabul etmek ve telafi kanallarını oluşturmak şeklinde özetleyebiliriz. 

Eskiler “ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz” derler. Bu anlayışla ürettiğimiz ve üretmekten zevk aldığımız kitap ve dergiler bize işimizle ilgili tanıklık edecektir. Herhangi bir kitapçıda kitaplara bakarken lütfen basıldığı yer kısmında Step Ajans Matbaacılık yazısına da dikkat etmeye çalışın. Bu yazıyı gördüğünüz kitaplar bizim de katkı sağladığımız kitaplardır.

Hizmet Anlayışımız
Firmamızın hizmet anlayışında anahtar kelime “bütünsellik” terimidir. Bunu kâğıt girer kitap çıkar şeklinde ifade edebiliriz. Sadece yardımcı hizmetlerde dışarıdaki kardeş kuruluşlarla güç birliği yapmaktayız (selofan, lak,v.b).  

Üretim süreci profesyonel idarecilerimizle takip edilmektedir. Onların kontrolünde hatasız iş üretmek ana hedefimizdir. Çünkü biliyoruz ki hata müşterilerimizden kaynaklanıyor bile olsa bu mazeretin arkasına sığınarak çalışamayız. Bizim işimiz sorumluluğu üzerimizden atmak şeklindeki bir anlayışla sürdürülemez. Biz iş ortaklarımızla sorunsuz bir ticari ilişki hedeflemekteyiz. Bu ise bize sorumluluğu üzerinden atmayı değil başkalarının sorumlulukları bile olsa kontrol etme alışkanlığı kazandırmıştır. Üretim planlama bölümümüzde sıkça duyulan şu sözler bu anlayışın ürünüdür; “müşteriyi arayalım, uyaralım, bilgilendirelim, onay alalım…”

Bu yaklaşımlar kitabı ve yayını önemseyen anlayışımızdan birkaç örnektir. Bu anlayış bizi teknik bir işi sadece bu şekilde düşünüp iş yapmaktan uzaklaştırmakta bir tashihçi gibi eseri inceleyerek çalışmaya yöneltmektedir.

Sonuç
Sonuçta uzun soluklu ve memnuniyetiniz üzerine kurulu bir ticari ilişki arıyorsanız bizi arayın. Yıllarca çalıştığınız bir iş ortağınız olabilir. Onu ekarte etmek değil niyetimiz. Her şeye rağmen rekabet gibi bir anlayışımız yok bizim. Yılların süren ticari ilişkilerinin dostluğa dönüştüğünü tecrübe ettik ve bu dostlukların vazgeçilmez olduğunu da biliyoruz. Eğer böyle bir durumdaysanız bizi ikinci adres olarak tercih edebilirsiniz. Ajandanızda yoğun dönemlerde başvuracağınız bir kuruluş olarak yer almayı da önemsiyoruz.